Financial management

Niet alleen als manager, maar ook als verkoper (account manager), wordt er steeds meer verwacht op vlak van financiële analyse: van uw klant, uw portefeuille en van uw eigen resultaten. Gebrek aan basiskennis kan leiden tot twijfel, onzekerheid en vermijdingsgedrag.

Door Youri worden niet-financiële managers op een eenvoudige, ontvankelijke manier op de hoogte gebracht van de gecompliceerde wereld van boekhouders en controllers. Deze training wordt gegeven door niet-financiële trainers die zelf, in een eerdere functie van directielid, aan “den lijve” ondervonden hebben hoe moeilijk het was om wegwijs te geraken in het financiële Latijn.

Waar sta ik vandaag met mijn afdeling? Waar wil ik naartoe? En hoe kan ik daar geraken? Dat zijn drie existentiële vragen waarop elke manager moet kunnen antwoorden. Youri biedt u een methodiek, die uw medewerkers of managers van ieder startniveau toelaat om enthousiast aan een ondernemingsplan (businessplan) te beginnen, het op te bouwen en vervolgens ook uit te voeren.

Verder omvat deze training onder meer:
Analyses kunnen uitvoeren, doelstellingen kunnen bepalen en plannen kunnen opstellen
Balans lezen voor niet financiële medewerkers en managers
Budgetteren voor niet financiële medewerkers en managers
• Omgaan met ratio’s en balanced scorecards